Милоста на Александар Македонски на стара уметничка слика

Сподели

Претстава на сцена од историјата на Александар, кога ги прифатил мајката, сопругата и ќерките на Дариј и ги вдомил со сите почести…

Charles Le BrunThe Queens of Persia at the feet of Alexander, also called The Tent of Darius.

Слика од Шарл Ле Брун, од крајот на 17 век, насловена како Персиските кралици клечат пред Александар, или Кралиците на Персија пред Александар, наречена и Шаторот на Дариј.

Charles Le Brun – Les reines de Perse aux pieds d’Alexandre dit aussi la tente de Darius


Сподели