Дали ова се последните фотографии на Гоце Делчев?

Сподели

Една ретка фотографија на која се наоѓа Гоце Делчев предизвика многу полемики на социјалните мрежи. На таа фотографија, Гоце заедно со пријатели се разладуваат во река, што прави да е многу веројатно дека фотографијата не е од раната пролет 1903, туку најверојатно од претходната година…

Во книгата „Хроника на најавената смрт на името“ од Алдо Климан е објавена фотографија од човек облечен во носија на „селски чорбаџија“, за кого авторот тврди дека е Гоце Делчев. Според објавеното, наводно портретот е снимен во Солун непосредно пред неговата смрт, а во таква носија Гоце се движел низ Македонија…


Сподели